ONTWERP JE KEUKEN

Ontwerp de keuken van je dromen met de IKEA keukenplanner en onze fronten en panelen.

Volg alle stappen zorgvuldig om advies en een aanbieding te ontvangen.

INMETEN

Voordat je start met het ontwerpen van een keuken is het handig om eerst even de ruimte op te meten. Maak een plattegrond door middel van een schets. Houd hierbij rekening met ramen en deuren. 

 

ONTWERPEN

Nu de plattegrond bekend is, kan er een keuze gemaakt worden voor de opstelling van de keuken. Teken eerst een aantal schetsen voordat je aan de slag gaat met de keukenplanner. 

De breedte van de IKEA kasten hebben standaard maten, namelijk 20, 40, 60 en 80 cm. Een vaatwasser is altijd 60 cm breed en een spoelkast vaak 60 of 80 cm. De vaatwasser en de spoelkast zitten vaak naast elkaar.

Houten fronten hebben te maken met een nerfrichting. Lades hebben een horizontale nerf en deuren hebben een verticale nerf. Houd tijdens het ontwerpen hier rekening mee en probeer er een geheel van te maken. 

OPSLAAN & DELEN

Het ontwerp kan op 2 verschillende manieren met ons gedeeld worden. 

1. Sla het ontwerp op als PDF en voeg het bestand toe bij de offerte pagina. Het ontwerp opslaan als PDF kan je doen door het ontwerp te printen en net voor je het ontwerp (alle aanzichten) uitprint, kan je het ontwerp opslaan als PDF.

2. Mail het ontwerp vanuit de IKEA keukenplanner, maar vergeet dan niet uw eigen e-mailadres apart te vermelden. Het ontwerp kunnen wij dan maximaal 5 dagen openen. 

 

JOUW KEUKEN ZELF MONTEREN?

Ben je zelf heel handig? De IKEA keukens zijn zo gemaakt dat je ze zelf kan installeren. Houd er wel rekening mee dat dit ongeveer 5 dagen kost. Laat de instructievideo’s je helpen over hoe je zelf stap-voor-stap je keuken plaatst.

test