BRANDENDE VRAGEN?

Hierbij de (meeste) antwoorden op jouw vragen! 

Staat je vraag niet in de lijst? neem gerust contact met ons op.

Wat is de levertijd?

Onze levertijd is gemiddeld tussen de 4 en 10 weken. Spoedleveringen zijn natuurlijk ook mogelijk!

Maar hout werkt toch, gaat dat niet krom?

Koak Design werkt voornamelijk met volledig massief eiken. Dit geeft ook een echt robuuste natuurlijke uitstraling en daardoor zie je ook dat het een vakwerk keuken is.

Inderdaad massief hout werkt, het zet uit en krimpt in de breedte maat van het hout tussen zomer en winter. Op een deur van 60 cm is dat ongeveer 3 mm. Wij laten het hout langzaam drogen en wordt dan op de juiste maten gezaagd. De deuren zetten dan in het begin nog wat uit.

Eikenhout is een natuurlijk materiaal en daardoor onderhavig aan natuurlijke omstandigheden, zoals temperatuur en luchtvochtigheid. Het hout dat wij gebruiken is optimaal langzaam gedroogd. Uitgewerkt hout bestaat echter niet, dus er bestaat altijd kans op werken, al naar gelang de omstandigheden. Daarom frezen wij voor de zekerheid staal in om te voorkomen dat het krom kan trekken.  Wij zijn bovendien van mening dat het bijdraagt aan het unieke karakter van een eikenhouten keuken, het leeft.

Hoe onderhoud ik de deuren?

Wij oliën de deuren waardoor ze beschermd zijn tegen vlekken. Met een vochtige doek en afwasmiddel zijn ze vervolgens goed te reinigen. Eventueel na verloop van tijd weer licht opschuren en een nieuwe laag olie aanbrengen.

Let op: de eerste 3 weken zijn de deuren extra gevoelig in verband met het uitharden van de olie. Bij geschilderde fronten (waterbasis) is het volledig uithardingstijd 3 maanden.

Massief hout is en blijft een natuurproduct wat niet met agressieve schoonmaakmiddelen gereinigd moet worden. Indien er toch een bepaalde vlek ontstaat dan is deze plaatselijk op te schuren en opnieuw te oliën.

Welke garantie bieden jullie?

Wij bieden garantie op onze deuren en en betonnen bladen als er veranderingen in zijn die niet toegeschreven kunnen worden aan materiaaleigenschappen. Als het nodig is doen we het stapje meer omdat we graag willen dat jullie bovenal tevreden zijn met ons (product)!

Zie ook onze algemene verkoopwaarden.

Welke plinten kan ik gebruiken?

Wij adviseren 1 van de Ikea plinten te gebruiken afhankelijk van de vloer. Vaak gebruiken klanten de donkerbruine bijna zwarte plint (LAXARBY) of de nieuwe antraciet plint (KUNGSBACKA).

Deze heb je in 8 en 11 cm, afhankelijk van de blad dikte en gewenste hoogte van de keuken.

Montage van wanden en zijpanelen

Wij adviseren om de zijpanelen, stollen en/of wanden altijd iets voorbij de fronten te monteren, waardoor het geheel beter is af te stellen en het een mooi geheel maakt.

Een goede manier is om het paneel tegen de kast met lijmklemmen op de juiste plaats te klemmen. Het paneel is meestal net iets groter gemaakt, zodat deze met de installatie exact passend gemaakt kan worden. Schroef met schroeven van ca 3,5 x 30 mm het paneel van binnenuit vast. Gebruik in ieder geval GEEN lijm om de panelen te monteren.

Bij de bevestiging van de houten zijpanelen rekening houden met de mogelijkheid van het uitzetten en krimpen van het paneel in de breedte. (hout werkt niet in de lengte maar in de breedte van de houtnerf).

Zie ook onze montage handleidingen.

Voor welke systemen maken julle deuren?

Voornamelijk maken we de deuren voor de IKEA keuken Metod kasten. Daarnaast maken we ze ook voor Pax, Besta en Sektion IKEA systemen.

Het is ook mogelijk om deuren voor de KVIK kasten te maken.

Wat als er iets beschadigd is?

Het belangrijkste is dat nadat we er alles aan gedaan hebben de keuken zo mooi mogelijk te maken het ook zo goed mogelijk te verpakken en te transporteren.

Als er toch beschadigingen zijn ontstaan vragen wij ons binnen een week te informeren per mail inclusief enkele foto’s van dichtbij en van een afstandje.

Installeren jullie ook de volledige keuken?

KOAK Design is van mening dat de keukenmontage het beste geregeld kan worden bij een lokale vakman. Dis is vaker een voordeliger optie in verband met reistijden etc. Het voordeel is ook dat als er iets ontbreekt of niet goed is dit sneller opgelost kan worden. Mocht dit niet lukken, dan kunnen wij de installatie door een van onze externe monteurs laten uitvoeren.

Hoe kan ik het best mijn betonnen blad onderhouden?

De betonnen werkbladen kunnen het beste vooraf behandeld worden met natuurlijke, groene zeep welke Glycerine bevat. Andere synthetische schoonmaakmiddelen kunnen schade aanrichten; met name ontkalkers zijn slecht voor het beton.

Het gebruik van de groene zeep zorgt voor een zachte glans en een makkelijk te reinigen werkblad. Het vult de kleine poriën op en zorgt dat vlekken nauwelijks in het blad trekken en daardoor gemakkelijker te verwijderen zijn. Het is ook mogelijk om tussendoor Vlekkenstop HMK S234 van Moeller te gebruiken, dit is een soort van versterkte groene zeep. Hierna weer gewoon groene zeep gebruiken.

Geeft een betonnen blad veel vlekken? / Wat is de garantie hierop?
 • Doordat onze bladen ter plaatse worden gestort en gladgespaand, is de structuur al behoorlijk gesloten in tegenstelling tot industrieel beton. Door het blad regelmatig te behandelen met groene zeep, ontstaat er een verzadiging van de porien van het blad waardoor vlekken minder makkelijk ontstaan.
 • Ondanks regelmatige (2-3 keer per week) reiniging/insmeren met groene zeep, kunnen door dagelijks gebruik kleurnuances ontstaan. Deze sporen van gebruik dragen naar onze overtuiging bij aan de unieke, karakteristieke en doorleefde uitstraling van beton. Helaas zijn wij het ideale product nog niet tegen gekomen maar indien onze onderhoud adviezen worden toegepast kunnen de vlekken tot een minimum beperkt blijven.
 • Een aantal stoffen kunnen een lichte verkleuring aan het oppervlak veroorzaken. Het is belangrijk dat dergelijke stoffen niet langdurig op het betonnen blad blijven liggen. Deze stoffen afnemen en het beton met groene zeep in smeren.
 • Een eigenschap van beton is dat het tijdens het droogproces wil gaan krimpen, helaas kunnen wij dit niet 100% voorkomen. Op krimpscheuren geven we geen garantie; wel kunnen krimpscheuren gerepareerd worden, zodat de scheurentjes gedicht zijn, maar dit is niet geheel onzichtbaar.  (Krimp)scheuren(tjes) of luchtbelletjes hebben verder geen negatieve invloed op de kwaliteit van uw blad. (Haar)scheuren(tjes) en/of kleine luchtbellen zijn eigenschappen van het product. Als dit in uw blad voorkomt heeft u géén recht op een nieuw blad. Wel heeft u recht op 1 jaar garantie, en zullen wij dit kosteloos bij u komen behandelen.
 • Vermijdt stoffen zoals zuren, ontkalkers en ammoniak; deze kunnen het blad onherstelbaar aantasten doordat de kalk in het blad wordt opgelost.
 • Een pan die direct van het kooktoestel komt, kan meer dan 350 graden Celsius zijn en dat is heet genoeg om nagenoeg elk blad aan te tasten. Daarom is het aan te bevelen altijd onderzetters te gebruiken en niet de hete pan zonder onderzetter op het blad te zetten. Dit voorkomt aantasting van de coating of het blad zelf.
 • Gebruik altijd een snijplank als u iets wilt snijden. Dit voorkomt onnodig krassen en beschadigingen. Als de coating erg beschadigd is kan dit weer hersteld worden. Hier kunt u een service voor aanvragen.
 • We kunnen de meeste schades keurig repareren. U blijft dit helaas wel wat zien door de iets afwijkende kleur en evt. reliëfverschil. Maar dit is altijd beter dan een beschadigd blad.
Hoe monteer ik een spoelbak onder het betonnen blad?

Voor de montage van de spoelbak is het een optie om aan de binnenkant van de zijkanten van de Ikea kast een houten lat te schroeven, met de onderkant net iets hoger dan de onderkant van de gemonteerde spoelbak. Dan maak je twee balkjes van de breedte van de kast welke onder de spoelbak komen en aan de zijkanten tegen de eerder gemonteerde latten geschroefd worden. Even testen of het past, dan de bovenzijde van de spoelbak met siliconenkit (Polymax Lijmen en Kitten) kit voorzien, er in plaatsen en dan gebruik je de houten lat welke je aan de zijkant tegen de bevestigde houten balkjes schroeft. Nog niet te vast zodat je de spoelbak nog goed kan centreren. Daarna iets vaster draaien, maar vast is vast. De polymax kit doet de rest.

Wat moet ik voorbereiden voor een betonnen blad?
 • De keukenkasten dienen gemonteerd, waterpas, uitgelijnd, haaks gekoppeld en vastgezet aan de muur te zijn.
 • De kasten dienen leeg te zijn, apparatuur nog niet geplaatst en de laden eruit.
 • Voorkeur is dat de muren gestuct zijn, muren/kozijnen die in direct contact staan met het blad, dienen na oplevering geschilderd of betegeld te worden.
 • Plaatsing / montage van kraan / spoelbak etc wordt niet standaard door ons uitgevoerd.
 • Geringe kleur- en/of structuurverschillen kunnen voorkomen.
Wat is de maximale grote van leveringen?

De maximale lengte welke wij transporteren is 240 cm. Voor zijkanten die groter zijn is het noodzakelijk om deze in 2 delen te maken.

Wat adviseren jullie qua apparatuur?

Je kunt voor de IKEA apparatuur kiezen maar dat is natuurlijk niet verplicht. De prijs-kwaliteitverhouding is zeker goed.

Als je andere merken apparatuur zoekt dan raden we je aan vergelijkingssite als kieskeurig te gebruiken en zal je het voordeligs op bv 123keukenapparatuur of Coolblue uitkomen. Let bij vaatwassers erop dat er een front van 80cm hoog op past.

We hebben wel al lange en goede  contacten en leveringsvoorwaarden met Pitt Cooking, Lavabo Spoelbakken en Falmec Afzuigkappen.

test